Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DEPRESIA, BOALA SECULULUI

1.Ce este depresia?
2.Diferența dintre tristețe și depresie
3.Cum se manifestă depresia?
4.Cauzele depresiei
5.Cum putem înfrunta depresia

                                    CE ESTE DEPRESIA

Depresia este o stare de boală, o tulburare de dispoziție, o durere a sufletului și a minții care schimbă viziunea despre viață. Aceasta afectează modul în care o persoană simte, gândește și se comportă, în care duce la o varietate de probleme emoționale și fizice. Pune stăpânire pe sufletul și pe mitea omului și toată viața se transformă într-o povară.
Depresia este o afecțiune des întâlnită. De cele mai multe ori depresia apare în adolescență, dar este frecventă și în rândul adulților și a vârstnicilor.

                  DIFERENȚA DINTRE TRISTEȚE ȘI DEPRESIE

Sentimentul de tristețe, îl experimentează fiecare om în viața sa la un moment dat și acesta se diminuează în scurt timp. Însă depresia devine parte din tine în care te afectează și te doare foarte tare încât nu mai poți să-ți miști ființa măcar pentru cele necesare, sau micile bucurii care încântă sufletul. Depresia se manifestă pe termen lung, omul ajunge să o trăiască luni sau chiar și ani.
Personele care trec prin abuz fizic sau sexual, prin decesul unei persoane dragi, pierderea locului de muncă sau încheierea unei relații, pot experimenta tristețea. Însă dacă această tristețe se prelungește mai mult de două săptămâni, persoana poate intra în depresie.

                              CUM SE MANIFESTĂ DEPRESIA?

Persoana care experimentează depresia, este persoana care a creat atașamente foarte mari, fie de ființe, lucruri sau bunuri. La adus viața într-o situație în care s-a îndepărtat foarte mult de trecut în momentul de față și nu dorește să uite acel trecut, îi vine greu să lase în urmă ceea ce a fost și să meargă înainte.

Mintea este cea care afectează corpul și sentimentele noastre.
De aceea la nivel fizic este posibil să simțim:

-pierderea sau creșterea bruscă în greutate
-lipsă de energie
-epuizare rapidă până la maxim
-senzația de oboseală
-insomnie sau prea mult somn
Adesea oamenii spun că și-au pierdut pofta de viață.

La nivelul gândirii, depresia este marcată de:
– lipsa de concentrare
– pierderea memoriei
-gândire negativă
-gânduri de moarte, suicid și tentative de a duce la îndeplinire
Aceste persoane au gânduri fixe, circulare și repetitive.

La nivel sentimental, depresia este simțită:
– ca o stare de amorțeală sau înghețare emoțională.
-un gol sau deconectare în interior
-stări care duc spre sentimentul de a fi copleșit.
Depresia este simțită printr-o dispoziție scăzută, lipsă de bucurie, este asociată cu sentimentul de singurătate, tristețe profundă, rușine, vinovăție, disperare, furie și un sentiment de inutilitate.

                                   CAUZELE DEPRESIEI

În apariția depresiei sunt implicați o serie de factori de risc.
-factorul genetic
-stresul în fază cronică
-evenimente de viață stresante sau traume
-evenimente stresante din copilărie
-ruperea unei relații
-moartea unei persoane dragi
-pierderea locului de muncă
-pierderea locuinței.

                      CUM PUTEM ÎNFRUNTA DEPRESIA

Depresia este o boală care trebuie tratată cu răbdare, dragoste și cu multă grijă. Este nevoie de foarte mult timp, atenție și ajutor specializat. Nu este folositor ca aceste persoane să-și ascundă durerea, fiindcă cu cât o ascund, cu atât mai mult se scufundă în ea. Aceste persoane, trebuie să accepte această boală și când li se oferă ajutor, să accepte ajutorul.
 În aceste cazuri, persoana nu este nebună, sau nu este pe punctul de a-și ieși din minți, așa cum se crede în rândul oamenilor. Nu este nimic rușinos în a fi trist, descurajat și neputincios.
În a înfrunta depresia, avem nevoie de un ghid în care să ne ajute să aflăm ce funcționează și ce este de făcut. Care sunt capcanele care le întinde mintea și cum să ieșim din această gândire distorsionată.
Cu ajutor specializat bine structurat nevoilor tale, poți găsi puterea interioară pentru a-ți trăi viața în armonie și iubire!

Gânduri de bine!

Leave a comment